Tussen Finisterre en Muxia
Blijf op de hoogte en volg Sjoerd
19 Juli 2021 | Spanje, Lires
(M): Vandaag een prachtige tocht met afwisselend landschap. Langs velden kool, mais, geitjes, een houtzagerij, door bergdorpjes en eucalyptusbossen. Wat zijn de appels en peren hier al ver ! Vandaag geen al te lange of steile hellingen. Soms zien we beneden een baai, branding en zandstrook. Dat het 16 graden is, is alleen maar fijn. En de grijze wolken die laag in de heuvels hangen, lijken geluiden te dempen. Het is een mist van heel fijne druppeltjes. Misschien is het sowieso stiller, omdat weekend-lopers weg zijn. Mensen groeten vriendelijk. Er rijdt een mevrouw met een ezel-kar door een dorp. Niet voor de toeristen, maar gewoon omdat ze de mest moet wegbrengen. Extraatje van vandaag: we hebben ons getrakteerd op bagagevervoer; en ondanks dat m’n rugzak fijn zit, is het toch wel heel prettig lopen zo. We ontmoeten zo af en toe bekende gezichten: ‘ de Italianen’, ‘de Blarenman’ ; we hebben ze namen gegeven. Grappig de korte, soms onverwacht leuke ontmoetingen met mensen.
Aangekomen in het dorp Lires. Het ligt tegen een steile helling aan een uitloper van een baai. De straatjes zijn steil. Het is welkom na het drukke havenplaatsje Finisterre. Het laatste wasje hangt achter het hostel. De herbergier brengt ons abrikoosjes uit de tuin. De blaren houden zich rustig.
(S): Ook maar gelijk de overnachting in Muxia geregeld. Hostel @muxia op aanbeveling van Leo. En het bagagevervoer op dezelfde manier als vandaag. We merken op dat NL en thuis ver weg zijn. Leuk om reacties van volgers te lezen! Morgen naar Muxia en woensdag (met de bus) naar Santiago de Compostela.
19 Juli 2021 - 16:58
Robert:
Klinkt als 'we zitten goed in ons vel', body & mind in control. Kanjers! -
19 Juli 2021 - 21:08
Wil:
Het zit er bijna op voor jullie. Geweldige doorzetters zijn jullie!
Ik geniet van de beschrijvingen van de natuur e.d.Wat een prachtige foto's, vooral die van een boom of plant die aan 't ontvellen is?geniet morgen van de laatste wandeldag, doe rustig aan met knieen en blaren. -
20 Juli 2021 - 06:48
Leo De Leede:
Mooi dat jullie ook genieten van het “wandelen “en de tijd nemen om alles in je op te nemen, de stilte en de rust doet je goed. Ik had in Muxia toen ik bij het scheepje van Jacobus in het kerkje op het strand stond het gevoel dat ik m’n reis volbracht had. In Muxia kan je ook ‘n soort van Compostella halen. Top dat je het ook allemaal hebt mogen beleven Sjoerd! Het is ‘n ware belevenis wat je veel geleerd heeft! Hartelijke groet, Leo -
20 Juli 2021 - 11:08
Fredrica:
Wat een prachtige verhalen en foto's.
Fredrica -
20 Juli 2021 - 21:42